Enter your email address below and subscribe to our newsletter

Kediaman Tepi Tasik, Design Terkini, Cybersouth Townhouse!


Kediaman Tepi Tasik, Design Terkini, Cybersouth Townhouse!

Assalam.

Before this kami pernah cerita tentang projek double storey landed di Cybersouth. Untuk recall balik, Cybersouth ni sebuah projek township yang terletak di sempadan Dengkil dan Cyberjaya. Ia nya lebih dekat ke Cyberjaya. Size township ni berkeluasan 417 ekar. Maksud township ni adalah perbandaran baru. Bila siap, ia lengkap dengan sekolah, clubhouse, taman permainan dan kemudahan lain tersendiri. Kalau perasan Desa Park City, projek Cybersouth ni akan jadi macam tu lah.

Sebelum ni Cybersouth buka projek rumah 2 tingkat CasaView. Harga nya dalam 800k. Bayang kan , bila bermula nya promo last week, projek ini semua nya SOLD OUT!!!

Tapi jangan risau!!

Cybersouth keluar dengan satu lagi projek baru iaitu Townhouse dengan harga mampu milik!!

Sebelum tu, apa itu Townhouse?

Townhouse ni adalah rumah 2 tingkat yang mana setiap tingkat di miliki pemilik berbeza. Maksudnya tingkat bawah saya punya, tingkat atas encik punya. Parking pula ada parking masing-masing. Kelebihan Townhouse Cybersouth ni adalah harganya lebih rendah kerana yelah, kira anda beli single storey lah sebenarnya. Tapi tetap have the sense of landed house.

Townhouse Cybersouth

Projek ni adalah paling latest di Cybersouth. Baru je dibuka untuk registration dah berderet orang beratur nak tengok. Kenapa?

Sebab ia nya berbaloi dan best lah!!

Kenapa anda kena consider Townhouse Cybersouth ni?

1. Konsep perbandaran (TOWNSHIP)  yang best

Pernah pergi ke Desa Park City? Bila masuk sahaja boleh nampak kejiranan yang cantik dan terjaga. Dalam tu ada sekolah nya tersendiri, ada kedai-kedai dan kemudahan lain. Seluruh kawasan sebesar-besar nya tu dalam satu management dan terjaga rapi. Security pun sekali. Rasa selamat dan cantik je.

2. Rumah landed pada harga mampu beli.

Considering ini adalah rumah landed, pada harga di tawarkan , susah dah nak cari. Di Cyberjaya, kondo baru pun mencecah RM 500K. Di Putrajaya pula, rumah nya juga pada harga yang mahal. Projek ini alamatnya di Dengkil tapi ianya lebih dekat dengan Cyberjaya berbanding pekan Dengkil.

Kalau ikut, dalam 5 min sahaja dah masuk ke kawasan Cyber 6 dan boleh pergi ke Shaftsbury Square. Jadi kenapa mahu cari di Cyberjaya dan Putrajaya sedangkan anda boleh dapat manfaat yang sama bahkan lebih baik dengan tinggal di Cybersouth?

3. Konsep Townhouse yang best.

Townhouse ni datang dengan size yang besar iaitu 22×75 dan 24×75. Kalau anda beli tingkat atas pun and akan dapat private garden sendiri. Kan best?? Nanti tengok dalam gambar private garden tu. Datang dengan 3 bilik dan 2 bilik air dan agak luas.

4. Potential untuk Growing Sebab Lokasi yang bagus.

Kawasan ini adalah kawasan membangun. Antara yang ada berdekatan selain dari MMU, Lim Kok Wing, CUCMS dan lain-lain di Cyberjaya, berdekatan dengan Cybersouth terletaknya UiTM Dengkil. Tambahan pula Cyberjaya ni memang tempat pekerja bahagian IT dan selain tu ramai juga pekerja kerajaan di Putrajaya.

Selain dari tu kita tahu dah pun nak membeli rumah di kawasan bandar sudah tak affordable. Sebagai contoh, kalau mahu rumah single storey pun di Petaling Jaya, mana ada lagi projek yang baru. Kalau rumah lama pun harga nya boleh buat kita tersedak! Jadi nak tak nak kena lah menganjak sedikit ke \Cybersouth ni.

Itu yang bawa kita ke isu seterusnya :

5. Akses mudah

Kena akui kalau mahu sebagaimana yang kita inginkan, ada pros and cons dia. Ramai fikir sini mungkin jauh padahal betul-betul je sebelah Cyberjaya. So actually dekat je lah. Kalau yang kerja di Cyberjaya atau Putrajaya, sangat lah rugi kalau tak consider Cybersouth ni.

Tapi kalau kerja di KL pun bukan satu isu besar. Ada kawan saya tinggal di Seremban dan berkerja di K.Lumpur. Itu biasa. Saya rasa anda pun mesti kenal kawan sebegitu.

Tapi Cyberjaya ni malah lebih dekat. Dihubungkan dengan 6 highway! – (LDP, ELITE, MEX, SKVE,P’jaya-C’jaya Expressway). Selain tu ERL pun ada, Bus Rapid pun ada even future MRT2 pun akan di bina!!

Jadi actually, apa reason tak best? Semua best2 belaka!!!

Ok. dah cerita panjang, apa harga dia? Tapi sebelum tu, mari tengok gambar dia dulu.

Cantik kan? So berapa harga dia?

Basic Info, Harga dan Pakej

Sini kami beri basic info sedikit , harga nya dan pakej di beri.

Basic info :

● Cybersouth Townhouse
● 22 x 75 dan 24 x 75
● 3 rooms 2 bathrooms
● own private garden
● comes with Clubhouse

Harga

Harga unit yang masih available pada RM540K tapi itu belum lagi diskaun tau!!

Pakej

Developer beri 7% rebate (bumi) dan 5% (non bumi) buat masa ni. Ada extra 2% lagi jika sign SPA dalam masa 28 hari. Selain tu ada lagi free offer yang lain.

TAPI kalau anda betul berminat dan daftar sekarang , ada tambahan offer rebate/diskaun lagi yang konfem buat kan anda happy!!

Jadi jangan tunggu lagi. Daftar sekarang dan anda boleh dapat lagi tambahan rebate!! Daftar sekarang, kalau tunggu takut lupa. Nanti kami akan menghubungi anda segera!!

[wpgform id=’2159′]

Kongsi Artikel Ini
Tajul Rijal Annuar
Tajul Rijal Annuar

Tajul Rijal adalah seorang Usahawan dan Perunding Hartanah. Beliau adalah salah seorang pengasas Kakiproperty.com.

Di masa lapang nya beliau suka menikmati sushi dan makanan korea bersama adik nya serta bermain bersama anak buahnya, Amsyar dan Cik Min.

Beliau pakar dalam digital marketing dan hebat dalam teknik sales. Selain itu, beliau juga Perunding Hartanah berpengalaman yang telah membantu klien nya menjual hartanah mereka dengan jayanya.

Untuk konsultansi, boleh whatsapp beliau di 0182407720

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *